Omet navegació

Benvinguda

En una onada fediversal que es va convertir en un Tsunami força desagradable, algunes fedizens vam obrir un pad i, a mode de teràpia col·lectiva, vam exposar alguns punts a considerar per les personetes que aterraven a la Fedi. Aquí alguns:

  1. Iniciació: presentar-se és una bona pràctica. Pots usar etiquetes com #Hola o #Presentació i altres identifiquin els teus interessos.
  2. Escriptura: la puntuació és important i evita malentesos. Rellegeix el que vols publicar.
  3. Contingut: comparteix coses que mereixin la pena ser llegides, vistes o escoltades.
  4. Bots: escriu #nobot a la teva biografia per evitar que et segueixin comptes bots automàticament.
  5. Diversitat: abans de dirigir-te a algú que no coneixes, visita el seu perfil per tenir en compte els seus pronoms.
  6. Impertinència: quan intervinguis en una conversa intenta ser humil i aportar les teves pròpies opinions i coneixements. I si pixes fora de test, simplement disculpa't. Blocar, aquí, no és una primera opció. Dialoga primer amb respecte.
  7. Linxaments: això no existia abans de l'onada de desembre 2019. Si us plau, no facis captures de pantalla, no parlis a les esquenes ni cridis a «expulsions massives». Per fer això ja hi ha l'ocellot. Ajuda'ns a mantenir la convivència a la Fedi.
  8. Egos: sempre és millor silenciar a una usuària irrespectuosa que fer-li el joc i omplir les línies de temps amb guerres d'egos. Si constantment veus publicacions d'una usuària contràries a la teva manera de pensar, silencia-la.
  9. Admissió: a les privatives només hi ha un lloc on estar, però aquí n'hi ha molts i cadascun té les seves regles. Informa't abans d'entrar en un node i no et sorprenguis si et fan fora per incomplir les regles. Estàs a casa d'altri i és dret d'admissió, no censura. I si no t'agrada cap node existent, sempre et pots muntar el teu i federar amb qui vulguis o et deixi.
  10. Ajut: no et tallis en preguntar. Tothom ha estat novell en alguna cosa i aquest és un espai on estem desitjant ajudar.