Omet navegació

Coneix les teves veïnes

Entre les veïnes de la federació universal trobem iniciatives diverses que tenen en comú principis d'autogestió estructural, acció comunitària, sobirania tecnològica i ètica digital.

En nombrem algunes i aprofitem per donar-els-hi les gràcies per tota la feina que fan d'informar, divulgar, traduir, formar, donar suport tècnic, etc. És un orgull pertànyer a una federació on també participen:

Autodefensa Informática

Programa de la ràdio lliure Radio Almaina (Granada) dedicat a les tecnologies digitals, la privacitat i la cultura lliure.

Web: https://autodefensainformatica.radioalmaina.org/
Fedi: @ai@gnusocial.net

El Binario

Col·lectiu que, a més de divulgar tecnologies lliures, presta alguns serveis com pads col·laboratius i llistes de correu.

Web: https://elbinario.net/
Fedi: @elbinario@gnusocial.net

Archipiélago Uno

Archipiélago Uno es una comunidad digital principalmente para personas y grupos de América Media. Se influye grandemente por los principios de la interculturalidad, el feminismo interseccional, la libre determinación, el medioactivismo y el ciberactivismo. También por el "hazlo tu misme", el tildeverso, el permacómputo y la baja tecnología.

Web: https://archipielago.uno
Fedi (node Pleroma): https://mar.archipielago.uno

F-Droid

Aplicacions de programari lliure per Android.

Web: https://f-droid.org/ 
Fedi: @fdroidorg@mastodon.technology

Framasoft

Associació d'educació popular, un grup d'amics i amigues que creuen que un món digital emancipador és possible.

Iniciativa francesa que crea i ofereix serveis lliures.

Web: https://framasoft.org/
Fedi: @Framasoft@framapiaf.org

FSFe

La Fundació del Programari Lliure a Europa (Free Software Foundation Europe), és una organització benèfica que faculta als usuaris per controlar la tecnologia. El programari està molt involucrat en tots els aspectes de les nostres vides; i és important que aquesta tecnologia ens apoderi enlloc de restringir-nos. El Programari Lliure atorga a tothom el dret d'usar, entendre, adaptar i compartir programari. Aquests drets ajuden a recolzar altres llibertats fonamentals com la llibertat d'expressió, de premsa i la privacitat.

Web: https://fsfe.org
Fedi: @fsfe@mastodon.social

Komun

Herramientas para seres socialmente iguales, humanamente diferentes y totalmente libres.

Presta serveis com formularis amb LiberaForms o missatgeria amb Mumble.

Web: https://komun.org/ 
Fedi: @komun@hostux.social

LibreOffice

Programari d'ofimàtica lliure i estàndard.

Web: https://www.libreoffice.org/ 
Fedi: @libreoffice@fosstodon.org

Tierra Común

Somos una Cooperativa Tecnológica basada en los principios del #SoftwareLibre que promueve una cultura de la #Privacidad y #SeguridadDigital en #México.

Web: https://tierracomun.org/
Fedi: @tierra_comun@social.coop

En alguna ocasió s'han fet trobades fediversals locals, i en altres, de «nodes ibèrics», on ens hem ajuntat algunes fedizens. Les darreres ibèriques van ser al gener del 2020 a Barcelona. Les anteriors, al 2019 a Madrid. I algun dia, imaginem, seran recurrents i cada setmana hi haurà trobades fediversals a barris i pobles del món.