Omet navegació

Línies de temps i publicacions

Una cosa interessant a saber quan s'arriba és que, al ser una federació, t'has de fer visible a altres nodes. No tenim algoritmes que recomanen seguir altres comptes, però tenim quelcom més orgànic: tres línies de temps. Si vens d'un mitjà asocial privatiu estaràs acostumada a una sola línia de temps, la «personal». Allà s'hi mostren les publicacions dels comptes que segueixes. Però a la Fedi, a més, tenim dues línies de temps més: la local i la federada.

La línia local ens mostra només el contingut generat pels comptes del nostre node. I la federada ens mostra les publicacions de les amigues de les nostres veïnes, comptes d'arreu de la Fedi que interactuen amb comptes del nostre node. La federada és una línia de descoberta, i la local, una línia de proximitat.

Aquesta particularitat, facilita que es generin comunitats íntimes però obertes al món. I demostra que no ens calen algoritmes de recomanació ni succedanis per l'estil, sinó canviar de paradigma i facilitar una participació digital qualitativa.

Una recomanació a l'aterrar, seria començar a seguir a comptes de diferents nodes. I així, propagar la teva federació, és a dir, que a nivell tècnic se sàpiga que has arribat.

Vine i propaga't a la Fedi! ;)