Omet navegació

Nombre de publicacions i seguidors

A la Fedi aquests paràmetres no són una informació molt rellevant. Potser que algú porti deu anys a la Fedi i s'acabi de canviar de node, amb el que tindrà poques publicacions.

Tampoc el nombre de seguidors és una informació massa útil. Hi ha qui directament fa invisible a qui segueix o qui la segueix, amb el que el nombre de seguidors i seguits és zero. I hi ha qui fa conya i manipula el número de seguidors, fent que tots els comptes d'un node tinguin, per exemple, 1714 seguidors.

La Fedi és molt orgànica i els números no són molt fiables en aquest sentit. La valoració d'un compte se sol fer per la qualitat de les seves interaccions. Els comptes que publiquen contingut solen tenir més seguiment que els comptes que no interactuen. I per això, es parla de participació digital qualitativa, on el focus són les persones i no pas números.

Uns números que d'altra banda, si es miren a eines privatives, estan manipulats i enlluernen falsament. Només cal provar els mitjans socials lliures durant unes setmanes per adonar-se de la toxicitat dels privatius. Però si no es prova, no es pot veure la diferència.