Omet navegació

Onades fediversals

Cada cert temps hi ha onades de nous comptes, i algunes són més agradables que altres. De tant en tant, Twitter suspèn el compte a alguna persona amb molts seguidors, i en alguns casos, la persona a qui li han suspès el compte, aterra a la Fedi acompanyada de desenes de seguidors. Però en general, les "onades influencer" duren poc. En un mes, ja només s'hi queda una petitíssima part de les persones que desembarquen.

En general, la majoria de persones que fugen de mitjans privatius aterren a nodes bandera, que són nodes més visibles de cara la galeria perquè hi ha molts comptes actius. Però sovint no és una bona experiència. Si aterres a nodes molt grossos, com mastodon.social potser no tindràs una bona experiència. El motiu és la quantitat d'informació que circula per aquests nodes. Al ser molt grans, hi ha moltes interaccions i les línies de temps, especialment la federada, que treu fum.

En un node més petit, regional o temàtic per exemple, l'experiència sol ser més agradable. El ritme és més orgànic i permet una descoberta més en sintonia amb la voluntat de la Federació en si mateixa: descobrir altres personetes i compartir creacions i experiències, tot creant o reforçant lligams socials.

Però, exceptuant les persones que ja saben de què va la Federació o tenen coneixements tècnics, molta gent aterra a nodes bandera. I algunes persones acaben canviant de node o muntant-se el seu. La qüestió aquí és trobar un lloc on estiguis a gust. I si no el trobes, o tens els coneixements per crear el teu node o pots contractar serveis que faciliten que tinguis el teu propi espai a la Fedi.